Ten kto lubi ser pokocha to danie! W życiu nie jadłam czegoś lepszego!
Ciekawa jestem czy ktoś z was robił już to u siebie w domu? Jeśli tak zostaw w komentarzu swoją opinię ;)
A do przygotowania tego pysznego rarytasu potrzebujesz:
500 g startej mozzarelli
3 łyżki startego parmezanu
100 g mąki
1 jajko
1/2 łyżeczki oregano
bułka tarta
olej
Przygotowanie:
1. Do miski wrzuć startą mozzarellę, parmezan i jajko.
2. Dodaj mąkę i oregano.
3. Następnie wymieszaj ciasto rękami, aż do uzyskania jednolitej masy.
4. Teraz nabieraj małe porcje ciasta i formuj z nich kulki. Nie powinny być duże. Nam wyszło ok. 40 sztuk
5. Obtocz kulki w bułce tartej
6. Prawie gotowe. Teraz już tylko rozgrzej olej i wrzucaj partiami kulki. Pamiętaj, aby nie wrzucić wszystkich na raz, bo mogą się posklejać.
7. Kulki będą gotowe, gdy zrumienią się na złoty kolor.
8. Podawaj na ciepło. Możesz dodać ketchup lub inny dip. Palce lizać!
Smacznego! 🙂