Batoniki Bounty są przepyszne, lubi je chyba każdy. Możesz sama je zrobić w domu i rozkoszować się ich smakiem kiedy tylko zechcesz.
Czego potrzebujesz:
Ciasto
250 g biszkoptów
1 łyżka cukru
3 łyżki kakao
100 ml letniej wody lub mleka
Dodatkowo:
170 gramów wiórek kokosowych
110 g masła w temperaturze pokojowej
60 g cukru pudru
3 łyżki skondensowanego mleka
Zacznij od rozdrobnienia biszkoptów w blenderze, dodaj łyżkę cukru i kakao.
Wszystko wymieszaj i dodaj letnią wodę. Wymieszaj ponownie, aby zmiksować całość i stworzyć gęste ciasto.
Na blachę wyłóż papier do pieczenia, a następnie wyłóż na nie przygotowane ciasto tak aby stworzyło prostokąt.
W misce wymieszaj masło z cukrem, wiórkami kokosowymi i skondensowanym mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Wyłóż przygotowany krem na ciasto z biszkoptów i delikatnie zwiń dłuższym bokiem do środka tworząc rulon.
Następnie owiń folią spożywczą i włóż do lodówki co najmniej 2 godziny. Podawaj pokrojone w krążki około 2 cm. Smacznego!
