środa, 1 września 2021

Japońska dieta, dzięki której stracisz 8 kg w 2 tygodnie!



Japończycy przykładają ogromną uwagę do jedzenia. Średnia waga japońskich kobiet nie przekracza 60 kg. W większości kobiety o wzroście 160 cm ważą przeciętnie 45-55 kg. Japonia jest jednym z najzdrowszych narodów na świecie dlatego warto wziąć czasami przykład od lepszych.

Japońskie menu składa się  zwykle z dwóch dań, w których skład wchodzą mięso, ryż, grzyby i warzywa. Dzięki niskiej zawartości kalorii można szybko spalić tłuszcz.

W ciągu 2 tygodni stosowania tej diety stracisz 8 kilogramów!
W japońskiej diecie praktycznie nie ma śniadania, zwykle każdy dzień zaczyna od filiżanki kawy.

W całej diecie można pić kawę lub herbatę oraz wodę niegazowaną do dwóch litrów dziennie.

DZIEŃ 1
Śniadanie: kawa bez cukru
Obiad: 2 jajka na twardo, sałatka z kapusty doprawiona oliwą, szklanka soku pomidorowego
Kolacja: około 150 g gotowanej lub smażonej ryby

DZIEŃ 2
Lunch: smażona lub gotowana ryba z sałatką z kapusty, pomidora, ogórka i świeżych ziół.
Kolacja: 100 g gotowanej wołowiny i szklanka kefiru.

DZIEŃ 3
Śniadanie: czarna kawa, krakersy
Obiad: cukinia smażona na oleju roślinnym
Kolacja: 200 g gotowanej wołowiny, 2 jajka, surówka z kapusty z olejem roślinnym

DZIEŃ 4
Obiad: 3 gotowane marchewki, gotowane jajko, plasterek twardego sera
Kolacja: świeże owoce i warzywa

DZIEŃ 5
Śniadanie: starte marchewki z dodatkiem soku z cytryny
Kolacja: smażona ryba, szklanka soku pomidorowego
Kolacja: owoce

DZIEŃ 6
Obiad: gotowana pierś z kurczaka ilość dowolna
Kolacja: 2 jajka, szklanka startej marchwi

DZIEŃ 7
Śniadanie: herbata
Obiad: 200 g gotowanej wołowiny i owoce
Kolacja: dowolna ze wszystkich wymienionych poza wołowiną

DZIEŃ 8
Obiad: pierś z kurczaka w dowolnych ilościach, sałatka z marchewki lub kapusty
Kolacja: 2 jajka, szklanka startej marchwi

DZIEŃ 9
Śniadanie: tarta marchew z sokiem z cytryny
Kolacja: smażona ryba, szklanka soku pomidorowego
Kolacja: owoce

DZIEŃ 10
Obiad: 3 gotowane marchewki, kawałek sera i jedno surowe jajo
Kolacja: owoce

DZIEŃ 11
Śniadanie: kawa z krakersami
Obiad: smażone plastry cukinii
Obiad: 2 jajka, 200 g gotowanej wołowiny, sałatka z kapusty z olejem

DZIEŃ 12
Śniadanie: kawa z krakersami
Obiad: smażona lub gotowana ryba z tartą marchewką
Obiad: 100 g gotowanej wołowiny, szklanka kefiru

DZIEŃ 13
Obiad: 2 jajka, gotowana kapusta z masłem, szklanka soku pomidorowego
Kolacja: smażona lub gotowana ryba

DZIEŃ 14
Obiad: pieczona cukinia, starta marchewka
Obiad: 100 g gotowanej wołowiny, świeże warzywa.